.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
چه کسی راست می گوید ؛ احمدی نژاد یا منتقدانش؟!

اواخر گفت و گوی تلویزیونی 23 خرداد 89 ، مرتضی حیدری، مجری معروف سیما، سوالی از محمود احمدی نژاد، رییس جمهور پرسید که بسیاری معتقدند هماهنگ شده بود و البته پربیراه هم نمی گویند چه آنکه منابع آگاه در صدا و سیما درباره گفت و گوهای زنده احمدی نژاد به خبرنگار عصرایران گفته اند که همه سوال ها از پیش ، یک به یک مورد بررسی و هماهنگی قرار می گیرند و البته همان منابع این را هم گفته اند که احمدی نژاد پیش از گفت و گوها به مجری یا مجری ها این را هم می گویند که "محدودیتی ندارید، هر چه می خواهید بپرسید!"

سوالی که در آخرین دقایق آخرین گفت و گوی تلویزیونی احمدی نژاد از او پرسیده شد، این بود: "اگر خانم ها در جامعه جایگاه والایی دارند چرا هر وقت بحث مشکلات فرهنگی از جمله حجاب مطرح می شود زنان متهم ردیف اول هستند... آیا شما با کارهایی مثل پرسیدن نسبت دو جنس مخالف در خیابان یا توقیف ماشین های مردم و گذاشتن تابلوی مزاحمین نوامیس بر روی آنها موافقید؟" (نقل به مضمون)

پاسخ احمدی نژاد، هر چند تکراری می نمود اما کاملا قابل پیش بینی بود که بسیاری صبح روز بعد را با انتقادات بی پروا از رییس جمهور آغاز کنند.

احمدی نژاد جواب داد: اینها ربطی به دولت ندارد و دولت واقعا در این مسائل دخالتی ندارد؛ ما اینها را توهین می دانیم که زن و مردی در خیابان راه بروند و کسی بیاید بگوید نسبت شما چیست .هیچ کس حق ندارد در این مورد سوال کند، این به معنای آن نیست که ما نابسامانی های اجتماعی را نمی بینیم و یا نباید اصلاح کنیم بلکه می گویم این روش، روش درستی نیست.اینها مال دولت نیست و آنها را قبول نداریم و تا آنجایی که بتوانیم برخورد و کنترل می کنیم .
برخی ها هستند که تا اسم زن می آید ناراحت می شوند ؛ آنها باید خود را درست کنند . وقتی نابسامانی های اخلاقی پیش می اید همه مقصر هستند و مردها نیز بیشتر مقصرند .

این اندیشه غلط است که در ذهن یک عده است و باید بیرون کنند و خود را اصلاح کنند . نه اینکه هر خانمی ، هرکاری کرد مورد تایید است اما نباید پنداشت که زن مبنا و مرکز مشکلات است .باورمان این است که هرکجا زن به طور انبوه وارد شد اجتماع انها بسیار سالم تر ، صحیح تر و اخلاقی تر است .

عده ای در هر دوره ای هر چند ماه می خواهند جنجالی در کشور به پا و برخورد کنند و به صراحت می گویم ما مطلقا و از بنیاد ، این را قبول نداریم .
این بدان معنا نیست که ما از عده ای که به طور سازمان یافته بخواهند مشکلات اخلاقی را در جامعه گسترش دهند چشم پوشی کنیم بلکه باید با کار اطلاعاتی و شناسایی و قانونی انها را بازخواست و مجازات کنیم .

برخی ها می گویند باید امر به معروف کنیم و این حرف درستی است اما قبل از امر به معروف باید پدیده ای در جامعه تبدیل به معروف شود و وقتی معروف شد و عموم جامعه گفتند این کار خوبی است با روش درست به او می گوییم این موضوع را رعایت کند . اما اگر کسی اصرار دارد سازمان یافته و با وصل به بیگانه ذهن جوانی را تخریب کند ،کارش جداست .هیچ کس نباید بدون حکم قاضی ،کسی را مجازات کند مگر جاهایی که بر طبق قانون باشد مثلا در جرایم راهنمایی و رانندگی و نپرداختن قبض برق .

اما اینکه برای مسائل اجتماعی ماموری خودش تشخیص دهد و خودش مجازات کند صحیح نیست و امیدواریم نیاز به تذکر جدی من نداشته باشد .

در واکنش به این سخنان ، اول از همه محمد تقی رهبر، رییس مجمع نمایندگان روحانی مجلس لب به انتقاد گشود و احمدی نژاد را متهم کرد به "بی بند و بارها" چراغ سبز نشان داده است.

او گفت: "بازتاب گفت و گوی تلویزیونی رییس جمهوری در قم بسیار منفی بود."؛ به نظر می رسد قم در اینجا نه معنای عام که در معنای خاص اش، یعنی مراجع و علما آمده است تا به احمدی نژاد گوشزد شود که با چنین مواضعی، حمایت روحانیت ذی نفوذ قم از وی دچار اختلال خواهد شد.

علی مطهری نیز بر احمدی نژاد خرده گرفت که چرا چنین می گوید و سپس سوزنی هم به مشایی زد: "این حرف ها نشانه تاثیر مشایی بر احمدی نژاد است."

محمد نبی حبیبی، دبیرکل موتلفه نیز با انتقاد صریح از احمدی نژاد خواستار پاسخگویی وی شد.

شب هنگام نیز منصور ارضی، مداح معروف و حامی پر و پا قرص دولت نیز در جمع پامنبری هایش شدیدترین حملات را متوجه احمدی نژاد کرد و صبح روز بعد نیز کیهان نوشت: آقای احمدی نژاد از شما انتظار نداشتیم.

به نظر می رسد این موج، همچنان ادامه داشته باشد و احمدی نژاد همچنان آماج حملات بی وقفه کسانی باشد که وضعیت حجاب در کشور به عنوان یک "معصیت" نگران شان کرده است.

هر چند احمدی نژاد تاکنون در برابر این هجمه سنگین سکوت کرده است اما انصاف حکم می کند که نکاتی چند در این باره ذکر شود:

1 - کسانی که از احمدی نژاد انتقاد کرده اند که چرا چنین حرف هایی را می زند، مگر قبلا مشابه این ادبیات را از او نشنیده بودند؟ مگر احمدی نژاد در همان انتخابات سال 1384 در برنامه تبلیغات تلویزیونی اش همین حرف ها را نزده بود؟ مگر او نگفته بود که مشکل ما از لباس پوشیدن جوانان یا دو تار موی دختران نیست؟

احمدی نژاد، یک بار نیز در جریان طرح امنیت اجتماعی که گشت های ارشاد فعال شده بودند چنین مواضعی را اتخاذ کرده بود.

منتقدان امروز احمدی نژاد در حالی از سخنان او برآشفته و برافروخته شده اند که پیشتر همین سخنان را شنیده و متعاقب آن از وی حمایت کرده اند.

اما اکنون چنان بر او می تازند که انگار او رییس جمهوری نامسلمان است که یکی از ارکان دین را زیر سوال برده است! و اگر واقعا این گونه است چرا از او حمایت کردند؟ آیا کسی که چنین بر ارزش ها و دستورات دینی می تازد، شایسته چنان حمایتی است؟!

2 - اما مگر احمدی نژاد چه گفت که اینگونه او را تحت فشار گذاشته اند و متهم به ارزش گریزی می کنند؟ او برخلاف آنچه بعضی آقایان وانمود می کنند، هرگز از لاابالی گری و بی بندوباری و بی حجابی دفاع نکرد، بلکه تنها این را گفت که با روش های کنونی موافقت ندارد و مگر سخن خطایی گفته است؟

انصاف دهیم و عقل مان را به کار گیریم و تجربه 30 ساله را مرور کنیم و بپرسیم که اگر روش های کنونی تاثیرمثبت داشت ، امروز حتی یک زن بدحجاب نیز نباید در جامعه وجود می داشت. مگر روش های امروز ، بارها و بارها و حتی بعضاً شدیدتر از این روزها ، آزموده نشده و شکست نخورده اند؟ آزموده را آزمودن تا به کی؟!

3 - همین افرادی که این روزها دلشان برای بدحجابی شور می زند ، تا کنون خودشان برای باحجاب کردن زنان و دختران چه کرده اند؟ چند نفر را از بدحجابی و بی نمازی و بی اخلاقی ، به حجاب و نماز و اخلاق رهنمون شده اند؟

مگر همین ها نمی گویند که «بله ما هم قبول داریم باید کار فرهنگی کرد ولی برخورد هم لازم است»؟ بسم الله ! خودشان در همان وادی فرهنگی چه کرده اند؟
آیا جز حرف زدن و شعار دادن کاری کرده اند؟ این که فلان امام جمعه در تریبون مقدس نماز جمعه ، زنان بدحجاب را به حیوانات تشبیه کند ، آیا کار فرهنگی است یا این که باعث رنجش و دوری زنان و دختران می شود؟

درست است که می گویند باید کار فرهنگی کرد ، اما آقایان یک چیز را فراموش نکنند و آن این که بخش عمده ای از ضعف ایمان دینی - که بدحجابی تنها یکی از نمودهای بیرونی آن است - نه به خاطر فقدان عملکرد ، که اتفاقاً به دلیل برخی عملکرد بعضی از آقایان مدعی است ؛ تعارف را کنار بگذاریم که آنقدر مردم از مدعیان دینداری ، "دین گریزی عملی" دیده اند که ایمان بسیاری ، دچار ضعف و سستی شده است.

اگر آقایان به جای این که در اندیشه اصلاح زنان و دختران مردم باشند ، اندکی در اصلاح خودشان بکوشند، به خدایی که همه مان مدعی بندگی اش هستیم سوگند که بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه خود به خود حل خواهد شد چه آن که مردم ،در همه جامعه تابع و آینه ای از خصلت ها و کارکردهای مسوولان شان هستند.

4 - صادقانه باید گفت احمدی نژاد برخلاف بسیاری از سیاستمداران و مسوولان کشور که عمدتاً در میان لایه های بالای حکومتی زندگی کرده اند ، سال ها با مردم عادی در اتوبوس و صف نان و پمپ بنزین زندگی کرده و با ادبیات و نگرش های عمومی ، بسیار بیش از دیگر مسوولان آشناست و اتفاقاً مهم ترین عاملی که باعث شد در انتخابات 1384 بر افرادی مانند هاشمی و لاریجانی و قالیباف و معین و کروبی و ...پیروز شود ، این بود که احمدی نژاد ، حرف هایی از جنس مردم کوچه و خیابان زد و نه افاضات رتوش شده ای که مخصوص طبقات حاکم است.

در ماجرای اخیر نیز ، حرف های احمدی نژاد با ادبیات و طرز نگرش اغلب مردم همخوانی دارد و کسانی که بر او می تازند ، بهتر است کمی از دایره اطرافیان و حلقه های پیرامونی خود خارج شوند و به طور ناشناس چند مسیر را سوار تاکسی شوند تا ببینند حرف کدامشان به حرف مردم نزدیک تر است ، احمدی نژاد یا آنان؟!


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.041 seconds.